Over tandpijn en familiebezoek

Er zitten 3 dagen tussen het vertrek van de ouders van Puck en de aankomst van Nel, Thomas en Thea. Dit zijn respectievelijk mijn moeder, oom en tante. Voor hun aankomst maken we nog een afspraak bij de tandarts voor Puck. Ze heeft al weken last van haar verstandskies die doorkomt en ze blijkt er een vervelende ontsteking bij te hebben. Na een uurtje, vele spuiten en 2 antibioticakuren kan ze er weer 2 maanden tegen. Ze moet wel, als ze terug is in Nederland, even op controle.  

Op vrijdag 28 januari is het zover en halen we het drietal van het vliegveld op. Het is al avond als we bij het hotel aankomen en kletsen ’s avonds even gezellig bij. De volgende dag stappen ze op de Hop-on Hop-off bus om al vast wat toeristische attracties te bezoeken. Wij hebben al veel gezien van Kuala Lumpur en gaan niet mee. Wij bereiden de volgende dag alvast voor. Die dag gaan we wel samen optrekken. Verder maken we een planning voor de rest van onze reis. We besluiten Singapore over te slaan en na Maleisië, Indonesië te bezoeken. Hierna kunnen we nog mooi een meditatiecursus in Thailand volgen en daarna zullen we via Bangkok op 30 maart aankomen in Düsseldorf. We boeken alvast alle vliegtickets en reserveren de cursus in Thailand.

De zondagochtend sta ik vroeg op om kaartjes te halen voor de Skybridge van de Petronas Towers. We hebben gisteren gehoord dat het heel druk kan worden en er zijn maar 1600 kaartjes te vergeven. Het is goed dat ik er vroeg was, ik was nummer 497 in de rij en kan nog net kaartjes krijgen. Onze drie gasten bezoeken ‘s ochtends nog even Chinatown. We spreken af bij de torens en gaan we met z’n vijven de skybridge van Petronas Towers op. Het regent heel de dag en het is maar goed dat we veel binnenactiviteiten gepland hebben. Na de skybridge bezoeken we het grote aquarium van KL en ‘s avonds drinken we nog lekker wat bij de Skybar van het Traders hotel.

Op maandagochtend klaart het aardig snel op en we besluiten met z’n vijven de Batu Caves te bezoeken. Dit zijn mooie grotten in karstbergen aan de rand van Kuala Lumpur. Het is een soort Hindoestaans religieus oord geworden voor de Indiërs in KL. Van de ene kant staan er mooie tempels en versieringen, maar van de andere kant wordt het natuurlijk schoon zo wel wat verpest. Diezelfde avond proberen we een hotel te vinden voor ons vijven in Melaka. Maar dit blijkt zeer lastig, de dag dat we aan zullen komen is het chinees Nieuwjaar en alle hotels en hostels zitten vol. Na goed speurwerk vinden we uiteindelijk een hostel.

De dinsdag houden we vrij voor shoppen, zo bezoeken we een grote Mall en de lokale markt Chow Kit. Dit is een van de grootste lokale markten met standjes die we tot nu toe gezien hebben. Hier in de buurt ligt ook een Indische Sikh tempel en hier leren we het een en ander over het Sikh geloof. Hierna lopen we door naar Lake Tittiwanga. Op zich een mooi vijvertje om lekker te ontspannen maar niet heel erg interessant. De laatste dag in Kuala Lumpur gaan we naar de Thean thou tempel. Dit is een grote Chinese tempel met Boeddha beelden en mooie versieringen voor het chinees Nieuwjaar van vandaag. In een grabbelton met stokjes kunnen we onze toekomstvoorspelling halen. Allemaal trekken we een voorspelling uit de ton. De een wat rooskleuriger dan de andere. Bij terugkomst gaan onze gasten door naar het Merdeka square en wij gaan ons 60 dagen-visa voor Indonesië ophalen bij de ambassade. Om 17.00 uur staat het taxibusje klaar bij het hotel om ons naar Melaka te brengen. Een uurtje of 2 later stappen we uit, voor de deur van het ‘Rooftop Guesthouse’ dat ik geboekt had. Wat een geluk, ze vertellen ons dat ze nog maar een uur online waren en toen al mijn boeking doorkregen. Het is Chinees Nieuwjaar en alles in de stad zit die avond vol. Na een gratis diner lopen we nog even rond door China Town. Het is ontzettend druk op de avondmarkt. Zo staan er grote versierde wierrookkaarsen van wel 2 meter hoog bij een Chinese tempel. Om middernacht zien we dat ze worden aangestoken en zelfs de dag erna zien we ze nog branden!

De volgende ochtend halen we ontbijt bij de lokale supermarkt en genieten van het dakterras. We zijn zeer tevreden over ons guesthouse. Helemaal in het nieuw, goedkoop en zeer behulpzame eigenaars. Voor de volgende dag regelen ze zelfs een huurauto voor ons. Na het ontbijt lopen we de stad in en bezoeken we de koloniale wijk. De stad behoorde in de 15e eeuw aan de Portugezen. Maar van hun invloed is maar weinig terug te vinden. De Hollanders veroverde Melaka in de 16e eeuw en eind 18e eeuw kwamen de Engelsen. Het is vooral die invloed die we zien. De top attractie is het “Stadhuys”. Dit is een groot museum over de historie van Melaka. Maar in de tijd van de Hollanders was dit het bestuurscentrum van de regio. We zien ook veel bijzondere fietstaxi’s, de meeste versierd met bloemen en sommige zelfs compleet met muziekinstallatie.

De volgende dag staat de auto om 10.00 uur ‘s ochtends voor ons klaar. Het is even wennen me een schakelbak en het stuur aan de linkerkant. We rijden naar het Caldaro Forest reserve. Dit is het laatste stukje authentieke Jungle van Maleisië aan de west kust. Ook zouden hier veel verschillende vogels langskomen op doortocht tussen Februari en April. We stoppen eerst even bij een stukje strand, hier zien we veel kleine krabbetjes rondrennen en als we te dichtbij komen kruipen ze snel onder het zand. We rijden door tot aan de ingang en eten even bij een resort vlakbij. Hierna gaan we de Jungle in en zien onderweg wat verschillende apen en bijzondere planten. Bij de kust staat een vuurtoren en hier heb je een mooi uitzicht over de zee, de straat van Melaka. Ook zien we hier een paar bijzondere adelaars vliegen. ’s Avonds teruggekomen in Melaka bestaat ons afscheidsdiner uit friet met kroket. Dit zijn we al lange tijd niet meer tegengekomen en is ook wel weer eens lekker! Inderdaad, goed gelezen, het afscheidsdiner want de volgende ochtend nemen we afscheid van mijn moeder en T&T. Zij reizen verder door naar Singapore en wij vertrekken op de boot naar Dumai, Indonesië. Het was erg leuk om familie weer eens even gezien te hebben!Over tandpijn en familiebezoek
Door: Erik | Geschreven op 8-03-2011
2 Reacties op “Over tandpijn en familiebezoek

 1. Sheila zegt:

  Coool… ook leuk om bekende plekken voorbij te zien komen in dit verslag! Maar was je nou de enige die vroeg opstond om die kaartjes te krijgen? Puck bleef dus lekker slapen? Wat ben je toch een schat!!

 2. Nel zegt:

  He Erik en Puck, heerlijk om weer even in gedachte terug te zijn bij jullie. Wij met z’n drieen hebben ontzettend genoten van het weer (de kachel altijd aan buiten) en alles wat we gezien hebben maar vooral om jullie weer eens een paar dagen bij ons te hebben. Azie zal vast nog eens op het program staan. Groetjes Nel

Reageer:

 • Home |
 • Contactformulier |


 • THUIS!
  Begin april 2011 stonden wij weer op Nederlandse bodem.
  Discovering Asia zat er alweer op.
  Een volgende reis, dwars door de USA staat alweer op de planning. Onze reisverhalen zijn echter nog niet compleet, er zullen nog verhalen volgen over Java, Bali, onze meditatiecursus in Wat Kow Tahm en natuurlijk over hoe wij vast kwamen te zitten op Koh Phangan.
  Hou de site in de gaten voor de laatste updates en nieuwe verslagen over volgende reizen!